Ante Žižić Luki Dončiću rekao da ne igra dobru odbranu, Slovenac mu odgovorio

Uoči duela Slovenije i Hrvatske

Ante Žižić Luki Dončiću rekao da ne igra dobru odbranu, Slovenac mu odgovorio

Edmir Škorić

U četvrtak od 20.15 sati na programu je nadamo se sjajan meč u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Slovenije i Hrvatske.

Sloveniju predvode sjajni Luka Dončić i mnogo iskusniji Goran Dragić, koji će pokušati da dođu do druge pobjede nakon uvjerljivog trijumfa u Trstu protiv Italije (90:71). Upravo su njih dvojica najavili i okršaj sa Hrvatskom.

“Lijepo se vratiti, hemija je ista kao i prije pet godina. Istina je da sam malo stariji. Treninzi su malo teži, ali bit će ok”, najavio je povratnik Dragić, dok je Dončić dodao:

“Stvarno je lijepo opet biti u reprezentaciji. Hemija je super.”

“Igramo pred puno dvoranom, bit će spektakl. Zahvaljujem se svima koji su kupili ulaznicu. Znam da će gotovo cijela Slovenija pratiti, to je čast”, rekao je Dončić.

Inače, hrvatski centar Ante Žižić je ranije rekao da Dončić nije najbolji odbrambeni igrač, a košarkaš Dallas Mavericksa se sada dotakao te izjave.

“Ne znam šta bih rekao na to. Imam druge motive. Ne pratim šta se priča po medijima, to me ne motiviše", rekao je Dončić.

Inače, Luka je hvalio Hrvatsku, a najviše Bogdanovića kojeg dobro poznaje iz NBA lige.

"Bogdanović je vođa tima. Bio sam iznenađen kada sam igrao protiv njega da ga više ne koriste. Mislim da će fokus biti na njemu”, dodao je Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi