Čovjek s druge planete - Luka Dončić
Foto - KS Slovenije

Kakav majstor

Čovjek s druge planete - Luka Dončić

M. Šljivak

Luka Dončić se nakon teške sezone u NBA ligi odlučio priključiti nacionalnom timu Slovenije, a prvi meč je odigrao jučer u Trstu protiv Italije.

Slovenci su predvođeni Dončićem lagano pobijedili Italiju rezultatom 90:71, a iako ga šut nije posebno slušao (12p, 4/12FG), Luka je ponovo pokazao da je čovjek s druge planete.

Imao je košarkaš Dallas Mavericska nekoliko zaista vrhunskih poteza, a posebno se izdvaja jedna od pet asistencija.

Luka je krenuo na u prodor prema košu, trojica Italijana su bila na njemu, a zatim je uslijedio fenomenalan pas prema Jakobu Čebašeku koji pogađa šut za tri poena.

Dončić je velika prednost Slovenaca u odnosu na druge selekcije. Nema dileme da će s njim biti ogromni favoriti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske i Švedske u utakmicama koje im slijede za nekoliko dana.

Također, Luka će predvoditi Sloveniju i na Eurobasketu u septembru gdje za protivnike imaju BiH, Litvaniju, Francusku, Njemačku i Mađarsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi