Antetokounmpo MVP, a Luka Dončić rookie sezone NBA lige!

Ceremonija NBA Awards

Antetokounmpo MVP, a Luka Dončić rookie sezone NBA lige!

Endin Čaušević

NBA sinoć je organizovala dodjelu nagrada košarkašima koji su obilježili minulu sezonu.

NBA Awards ponovo je privukao veliku pažnju, a s nestrpljenjem se čekalo ko će dobiti nagradu za najboljeg košarkaša sezone. Na kraju kako je bilo i očekivano za MVP-a u protekloj sezoni izabran je sjajni Giannis Antetokounmpo koji je briljirao u dresu Milwaukee Bucksa.

Međutim, ono što je zaista sjajno jeste da je za najboljeg mladog košarkaša, odnosno za titulu rookie godine izabran Luka Dončić kojem je ovo bila prva sezona u najjačoj ligi svijeta.

Slovenac je svojim odličnim partijama za Dallas Maverickse pokazao da se radi o nevjerovatnom talentu, te je zasluženo izabran za najboljeg rookieja protekle sezone i dobio je 98 od mogućih 100 glasova.

Od šest glavnih nagrada na ovoj dodjeli samo dvije su pripale Amerikancima što se nije zaista dugo desilo. Za trenera sezone izabran je Mike Budenholzer, dok je američki košarkaš Lou Williams dobio nagradu za najboljeg šestog igrača.

Nagrada za najboljeg odbrambenog igrača lige pripala je Rudyju Gobertu, dok je Pascal Siakam dobio nagradu za košarkaša koji je najviše napredovao. Treba dodati i to da je za trenutak NBA sezone izabrana utakmica u kojoj je Derrick Rose postigao 50 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi