Dončićeva rookie sezone za pamćenje: Slovenac je i sam sebe iznenadio

Budući superstar NBA lige

Dončićeva rookie sezone za pamćenje: Slovenac je i sam sebe iznenadio

Luka Dončić je prošle godine, nakon fenomenalnih rezultata u dresu Real Madrida i reprezentacije Slovenije, odlučio okušati sreću u NBA ligi.

Mladog Slovenca su trećim pickom na draftu izabrali Dallas Mavericski, a američka javnost nije znala šta očekivati od 19-godišnjaka koji nije prošao kroz koledž program.

Bilo je dosta onih koji su sumnjali u Dončićevu sposobnost prilagodbe na NBA, ali je on brzo svima pokazao o kakvom se i graču radi.

Odigrao je fantastičnu rookie sezonu u kojoj je u prosjeku bilježio 21.2 poena, 7.8 skokova i šest asistencija po utakmicimi.

Dončić je u svjoj prvoj NBA sezone igrao toliko dobro da je iznenadio samog sebe.

"Nisam očekivao da će biti ovako. Znao sam da mogu igrati dobro, ali ne toliko", izjavio je Luka Dončić za španske medije, pa se osvrnuo na činjenicu da se od završetka reuglarnog dijela NBA sezone često pojavljivao na utakmicama svog nekadašnjeg kluba, Real Madrida:

"I dalje sam Madridista, uvijek gledam utakmice. Čak i kada sam u Dallasu. Čini mi se da sam sada nervozniji dok gledam utakmice Reala nego kada sam bio na terenu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi