Anthony i zvanično u Portlandu, poznato i koliko će novca zaraditi
Carmelo Anthony se vraća na NBA parkete nakon više od godinu dana pauze

Jusuf Nurkić je dobio novog saigrača

Anthony i zvanično u Portlandu, poznato i koliko će novca zaraditi

S. Pašalić

Carmelo Anthony je i zvanično postao novi igrač Portland Trail Blazersa.

Nakon što 35-godišnji Amerikanac nije igrao više od godinu dana, mnogi su pomislili da je to i kraj njegove karijere u NBA ligi.

Ipak, Portland je odlučio da pruži priliku Anthonyju te su dvije strane postigle sporazum, iako on u svakom trenutku može biti raskinut.

"Melo" je odabrao broj 00 i trebao bi zaraditi nešto malo više od 2 miliona dolara, što je minimalni iznos koji veterani mogu zaraditi, ali će ta zarada biti sigurna tek u januaru kada ugovor postane garantovan.

Anthony bi trebao debitovati za Portland u noći između utorka i srijede na meču protiv New Orleans Pelicansa.

Tokom svoje karijere u NBA ligi Anthony je nastupao za Denver Nuggetse, New York Knickse, Oklahoma City Thunder i Houston Rocketse, a njegov ukupni prosjek je bio 24 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi