Anthony nagrađen za odlične igre u Portlandu

Zadobio je povjerenje

Anthony nagrađen za odlične igre u Portlandu

Carmelo Anthony je nagrađen za dobre predstave u dresu Portland Trail Blazersa.

Iskusni američki košarkaš je krajem prošlog mjeseca postao saigrač našeg Jusufa Nurkića, a s obzirom da nije igrao više od godinu dana, dobio je takav ugovor koji u svakom trenutku može biti raskinut.

Ispostavilo se da je Anthonyju odmor godio. Danas u dresu Portlanda isporučuje odlične partije, poprilično efikasne, a vodstvo kluba, shvativši da je napravilo odličan potez njegovim dovođenjem, odlučilo je napraviti korekcije u ugovoru.

Naime, uprava je nagradila Anthonyja tako što je njegov negarantovani ugovor promijenila u garantovani, što znači da će 35-godišnji košarkaš definitivno ostati u Portlandu do kraja sezone.

"Melo je bio sjajan. Bio je dašak svježeg vazduha koji nam je trebao", izjavio je trener Portlanda Terry Stotts.

Do kraja sezone Anthony će zaraditi 2,16 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi