Anthony predvodio Knickse do pobjede

Protekla noć u NBA

Anthony predvodio Knickse do pobjede

D. Vejo

Košarkaši New York Knicksa sinoć su na svom parketu bili bolji od Chicago Bullsa rezultatom 106:94, po četvrtinama je bilo 31:27, 22:18, 27:20 i 26:29.

Domaćin je sjajno otvorio meč. Pa su tako na krilima Carmela Anthonyja u prvom poluvremenu ubacili 53 poena čime su sebi pred odmor obezbjedili blagu prednost u odnosu na protivnika.

Drugo poluvrijeme počelo je tamo gdje se prvo završilo. Ponovo dominacija Knicksa. Iako su gosti iz Chicaga pružili dobar otpor nisu uspjeli da treći period upišu u svoju korist. Domaćin nije dozvolio iznenađenje pa je tako ubacio sedam koševa više u odnosu na protivnika.

Blagi pad koncentracije osjetio se u posljednjoj dionici meča. Ona je pripala gostima ali nedovoljno poena ubacili su kako bi došli do pozitivnog rezultata. Knicksi upisuju novu pobjedu i slave rezultatom 106:94.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Carmelo Anthony sa 26 postignutih poena dok je to kod gostiju bio Derrick Rose sa 30 postignutih koševa.

Tokom prošle noći odigrana su još četiri meča. Indiana Pacers je na svom terenu bila bolja od New Orleansa rezultatom 92:84, dok su Brooklyn Netsi bili bolji od Clevelanda 104:95. U narednom susretu, Oklahoma City savladala je Utah Jazze rezultatom 113:91, dok su u posljednjem meču snage odmjerili Los Angeles Clippersi koji su na svom parketu bili bolji od Portlanda 96:94.

Retrospektivu meča između Knicksa i Bullsa pogledajte u videu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi