Anthony u Chicago, Deng i Noah u Denver?

Anthony u Chicago, Deng i Noah u Denver?

Carmelo Anthony je već nekoliko puta izjavio kako ima namjeru napustiti Denver Nuggetse, a među glavnim kandidatima za novi klub sjajnog Mela slove New York Knicksi i Chicago Bullsi.

Od jučer je Chicago, prema pisanju ESPN-a, zvanično krenuo u operaciju dovođenja Anthonyja. Prvi kontakti sa upravom kluba iz Colorada, odnosno sa GM-om Masaijem Ujirijem, su već uspostavljeni. Chicago je, navodno, ponudio i neke igrače koji bi krenuli u suprotnom pravcu.

Ukoliko Anthony završi u United Centru, novi stanovnik Pepsi Centra bi postao Luol Deng, reprezentativac Velike Britanije koji igra na istoj poziciji kao i Melo, pa za obojicu ne bi bilo mjesta u rosteru Bullsa. Pored Denga „grad vjetrova“ bi napustio i francuski centar Joakim Noah.

Deng je ušao u drugu godinu šestogodišnjeg ugovora sa Bullsima koji iznosi 71 milion dolara, dok je Noah u zadnjoj godini rookie ugovora. Na kraju sezone je Noah slobodan agent. Noah je odbio poziv Vicenta Colleta za nastup u reprezentaciji na Mundobasketu kako bi imao dovoljno vremena da s upravom kluba isposluje novi ugovor, ali zasad nema ništa konkretno.

Do početka nove NBA sezone, koja počinje 26. oktobra, moglo bi se desiti nešto, ali je, prema pisanju američkih medija, mnogo veća vjerovatnoća da se transfer Mela u Chicago, ili New York, dogodi narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.