Kako 108 miliona pretvoriti u ništa? - Zvijezda sama sebe dovela do prosjačkog štapa
Častio je redom i ostao bez ičega (AP Photo/Mark Lennihan)

Walker morao od nule

Kako 108 miliona pretvoriti u ništa? - Zvijezda sama sebe dovela do prosjačkog štapa

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Antoine Walker uspio je izgubiti sav novac kojeg je zaradio tokom veoma uspješne karijere. Luksuzni način života i pogrešna ulaganja doveli su ga do prosjačkog štapa, no uspio se oporaviti i živi normalnim životom.

Antoine Walker je nekada važio za veliku NBA zvijezdu. Nakon NCAA titule s univerzitetom Kentucky 1996. godine započela je njegova karijera u najjačoj ligi svijeta i ubrzo je Walker postao jedan od najboljih krilnih centara.

Zarađivao je ogroman novac. Skupio je 108 miliona dolara, ali zbog raskalašnog stila života, poklanjanja keša svima na koje je nailazio, te katastrofalnih poslovnih poteza, Walker je bankrotirao.

Doslovno je preko noći došao do prosjačkog štapa. Uništile su ga investicije i trošenje novca na sve strane.

"Igranje u NBA ligi omogućilo mi je luksuzan način života. Nisam se brinuo samo za sebe već za braću i sestre. Bio sam najstarije od šestero djece i gledao sam kako se mama mučila da nas podigne", govori Walker za USA Today i nastavlja:

Oglasi

"Skupio sam i sve prijatelje, njih sedam-osam s kojim sam odrastao u istom susjedstvu. Omogućio sam im da uberu voće s mog stabla", otkriva Walker.

Problemi kreću 2007. i 2008. godine. Velika ekonomska kriza napravila ostavila ga je bez ičega.

"Imao sam te poslove s nekretninama. Recesija je stigla, pad je bio žestok. Bio sam žirant kompanije za nekretnine i svoj novac sam stavio kao zalog. Sve je otišlo", govori Walker.

Uspio je nekako da riješi probleme. Od 2014. godine do danas je stao na noge, nema više dugovanja i sada pomaže drugim ljudima savjetima da im se ne bi desili isti problemi.

Oglasi

Miliona više nema na računu. Živi sasvim normalan, prosječan život, a 'težak' je samo 250.000 dolara.

Antoine Walker je trostruki All-Star igrač i NBA šampion

Danas 47-godišnji Walker može samo sanjati o luksuzu kojeg je imao, ali karijeru će itekako dobro pamtiti.

Osim Boston Celticsa gdje je proveo najbolje dane života, on je nastupao za Miami Heat s kojim je uzeo i naslov prvaka 2006. godine, te Dallas Maverickse, Atlanta Hawkse i Minnesota Timberwolvese.

Tri puta je bio učesnik All-Star utakmice, a karijeru je okončao s prosjekom od 17.5 poena i 7.7 skokova po meču.

Novac sada pored predavanja na temu bankrota zarađuje i kao TV analitičar NBA utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi