Pun je kao brod, a dužan svima: NBA legenda godinama ništa ne plaća i juri ka bankrotu
(AP Photo/Michael Dwyer)

Nevjerovatan je

Pun je kao brod, a dužan svima: NBA legenda godinama ništa ne plaća i juri ka bankrotu

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Paul Pierce našao se u zakonskim problemima jer je prestao plaćati mjesečne rate za automobil Range Rover kojeg je kupio u decembru 2021. godine, a stižu ga i druga dugovanja koja je napravio u proteklim mjesecima.

Paul Pierce je tokom NBA karijere zaradio ogromne cifre nastupajući za Celticse, Netse, Wizardse i Clipperse. Trenutno je 'težak' oko 70 miliona dolara, no kako je krenuo za nekoliko godina bi mogao izgubiti sve.

Pierce je prestao plaćati mjesečnu ratu za automobil kojeg je kupio 2019. godine. Dogovorio je ratu od 3.445 dolara za automobil koji košta nešto više od 91.000 dolara, no uplate na račun kuće koja mu je prodala automobil su odjednom prestale.

Očekivano, odmah je došlo do tužbe. Auto salon traži da im se vrati automobil, no on je to odbio i slučaj će biti okončan na sudu.

Nije to jedini proces koji se vodi protiv legendarnog NBA košarkaša. Nedavno je došao u problem sa zakonom zbog nelegalnog promovisanja kriptovaluta, pa je umjesto kazne pristao isplatiti 1.4 miliona dolara.

Oglasi

Ni to nije sve. Pierce je trenutno pod optužnicom za dug od 180.000 dolara plus kamata koje je ostao dužan profesionalnim poker igračima koji su ga tužili zbog neispunjenih obaveza.

Pierce očigledno ne zna šta radi s novcem kojeg ima. Imao je dosta promašaja u ulaganjima i bogatstvo mu se polako topi.

Sreća za njega je što je još uvijek 'težak' oko 70 miliona dolara. Ipak, kako troši i ulaže za nekoliko godina bi mogao biti još jedan u nizu košarkaša koji su ostali bez ičega.

Paul Pierce je jedan od najvećih igrača Boston Celticsa svih vremena. Nastupao je za ovaj tim od 1998. do 2013. godine i uzeo je naslov prvaka 2008. kada je postao i MVP finala.

Nakon toga je nastupao za Brooklyn Netse, Washington Wizardse, te LA Clipperse u kojima je 2017. godine okončao karijeru.

Desetostruki All Star igrač u karijeri je prosječno ubacivao 19.7 poena po meču.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Barva kože kaže sve...
1 0
stranputica
Boja kože....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi