Apel Tonyja Parkera: Ako vlada ne pomogne, francuski košarkaški klubovi će umrijeti
FOTO - EPA

Apel Tonyja Parkera: Ako vlada ne pomogne, francuski košarkaški klubovi će umrijeti

A. Beganović

Legendarni francuski košarkaš, danas prvi čovjek Villeurbannea, Tony Parker, rekao je da bez podrške francuske vlade postoji rizik da će mnogo klubovi prestati postojati.

Situacija sa pandemijom korona virusa u svijetu je sve teža, a u Francuskoj košarkaško prvenstvo neće biti prekinuto, no utakmice će se igrati bez prisustva gledaoca.

Svakako je to veliki udar na proračune francuskih klubova, a Parker je mišljenja da će klubovi "umrijeti" ukoliko se ovakvo stanje produži.

"Ako se ova situacija nastavi, umrijet ćemo. Klubovi će umrijeti. Ne možemo cijelu sezonu igrati s praznim tribinama, to je nemoguće. Potrebna nam je vladina podrška. Bilo bi sjajno kad bi nas barem na neko vrijeme spasili od svih vrsta plaćanja. Bojim se za našu košarku", rekao je Parker.

"Spreman sam razgovarati, preuzeti inicijativu i pronaći rješenja. Francuska košarka ima resursa. Da, možemo ovako igrati mjesec dana, sve poteškoće preuzeti na sebe. Ali nakon nekog vremena to će postati nemoguće. Vlada je dugo govorila da ne bismo trebali ovisiti o zajednicama, gradskom novcu i tako dalje. Reagirali smo razvojem marketinga i partnerstva s našim sponzorima. Ali ova situacija nas ubija. Moramo se ujediniti kako bismo pokušali pronaći rješenje i spasiti francusku košarku”, rekao je Parker.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi