Apić ponovo igrač mjeseca u ABA ligi
Snažni krilni centar FMP-a drugi put u nizu okitio se titulom najkorisnijeg igrača mjeseca u regionalnom takmičenju. Foto: mondo.rs.

Za mjesec decembar MVP ABA lige ponovo je Dragan Apić

Apić ponovo igrač mjeseca u ABA ligi

Snažni krilni centar beogradskog FMP-a Dragan Apić drugi put zaredom od ABA lige je primio nagradu za najkorisnijeg igrača ovog takmičenja.

23-godišnji Novosađanin u decembru je bilježio fantastičnih 25.7 poena i 10 skokova u prosjeku a svemu tome dodao je i tri asistencije prosječno po utakmici. Dragan Apić prve je seniorske minute dobio u KK Vršac iz kojega je 2015.godine prešao u Crvenu Zvezdu.

U FMP je poslan na kaljenje a vjerojatno je samo pitanje koliko će se s ovakvim nastupima i impozantnim brojkama zadržati u FMP-u prije nego ga Crvena Zvezda vrati u svoje redove a nije nemoguće da Apić skoro završi i u inostranstvu poslije eksplozije koju doživljava u dresu Pantera koji su inače drugi tim srpskog prvaka.

Apić se 2015 godine okitio zlatom na U-20 Europskom prvenstvu u Italiji sa reprezentacijom Srbije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi