Mornar umalo ispustio dobijeni meč protiv FMP-a
Stalne promjene u rosteru ekipe onemogućili su igračima Mornara igru kakvu su prikazivali prošle sezone kada su bili u samom vrhu ABA lige (Foto: ABA)

ABA liga, 10. kolo

Mornar umalo ispustio dobijeni meč protiv FMP-a

Midhat Šljivak

Košarkaši Mornara savladali su kao gosti FMP u 10. kolu ABA lige rezultatom 82:84.

Iako je beogradski tim ušao u meč kao favorit, Mornar koji je od svih timova najviše mijenjao roster ove sezone, na kraju je stigao do treće pobjede u sezoni.

Gosti iz Bara dobro otvaraju meč. Poveli su sa 8:0, ali zatim FMP-u dopuštaju veliku seriju od 11:0. Vezane serije poena zatim ponovo nastavljaju košarkaši Mornara (12:0), a ovog puta uspijevaju zadržavaju prednost i nakon prve dionice su na plus devet, 14:23.

Kontrolisali su gosti potpuno rezultat u drugoj dionici. Nisu dopustili domaćim da naprave previše, a do odmora prednost je iznosila 12 poena razlike, 29:41.

Identična slika viđena je u trećoj dionici. Nakon 30 minuta igre Mornar je imao 11 poena prednosti, 53:64 i činilo se kako gosti imaju pobjedu u rukama.

Na 55 sekundi do kraja Mornar je imao osam poena prednosti (71:79), ali se FMP sa tri vezane trojke potpuno vraća u meč i dolazi na 80:81.

Vranješ je na šest sekundi do kraja pogodio jedno bacanje za 82:84 i FMP je dobio šansu da šutira za pobjedu, ali je Uskoković izgubio loptu i Mornar je stigao do trijumfa.

Nemanja Vranješ je sa 19 poena predvodio goste, Nikola Rebić je dodao 16, a Đorđe Drenovac 15 koševa.

Dragan Apić je kod FMP-a meč završi sa učinkom od 24 poena i 16 skokova, a Marko Jeremić je ubacio 18.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi