Muk u dvorani i nevjerica na licima svih kada su vidjeli ko leži povrijeđen
Foto - Screenshot

Teške scene

Muk u dvorani i nevjerica na licima svih kada su vidjeli ko leži povrijeđen

Midhat Šljivak

Svjetsko prvenstvo u košarci koje se održalo tokom ljeta u visine je podiglo fantastičnog latvijskog košarkaša Artursa Žagarsa. On je igrao fenomenalno za Latviju koja je osvojila peto mjesto, a sjajni bek je osigurao potpis ugovora s Fenerbahčeom. Posuđen je ekipi Wolvesa gdje je nažalost danas doživio tešku povredu.

Latvijski košarkaš Arturs Žagars doživio je danas tešku povredu na meču svojih Wolvesa protiv Lietkabelisa u prvenstvu Litvanije. Stradalo mu je koljeno.

Sjajni 23-godišnji bek koji je oduševio svijet košarke fenomenalnim nastupima na Svjetskom prvenstvu krenuo je na koš. Promjena kretanja dovela je do povrede i Žagars se nažalost teže povrijedio.

Stradalo mu je lijevo koljeno. Kada su vidjeli da je Žagars teže povrijeđen publika je ostala bez teksta i nastao je potpuni muk u dvorani.

Prema prvim informacijama Žagars je pokidao ligamente koljena. Pregledi će biti obavljeni veoma brzo i potom će se znati više informacija o ovoj povredi.

Oglasi

Žagars je pred Svjetsko prvenstvo bio bez kluba nakon što mu je istekla saradnja s ekipom Nevežisa. Zablistao je na Mundobasketu i počeli su mu se javljati evropski velikani.

Na kraju je birao između Baskonije i Fenerbahčea. Odabrao je turski tim s kojim je potpisao višegodišnji ugovor.

Istanbulski velikan ga je u prvoj sezoni odlučio poslati na posudbu u litvanske Wolvese. Krenuo je dobro u sezonu, no nažalost stigla je ova povreda koja je prema svemu sudeći veoma teška.

Arturs Žagars je profesionalnu karijeru započeo u španskom Joventutu, a igrao je za Prat, estonski Kalev i njemački Braunschweig.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi