Najveća drama na Mundobasketu do sada: Francuzi se opustili, pa "popili šamarčinu" od Latvije!

Sjajna završnica meča za Latvijce i neutralne gledaoce

Najveća drama na Mundobasketu do sada: Francuzi se opustili, pa "popili šamarčinu" od Latvije!

Eldar Ganibegović

U okviru 2. kola grupe H Svjetskog prvenstva u košarci gledali smo pravu dramu, iako se pred posljednju dionicu nije tako činilo. Reprezentacija Francuske na nevjerovatan način je ispustila pobjedu protiv Latvije, a krajnji rezultat bio je 86:88. 

Francuzi meč otvaraju trojkom, uzvraćaju Latvijci. Tokom prve četvrtine Francuska je išla do maksimalnih osam poena prednosti, a završila prvi period sa sedam, bilo je 33:26.

U drugoj dionici je Latvija uspjela smanjiti prednost Francuske i otići na poluvrijeme s prihvatljivih četiri poena zaostatka.

Latvijci su drugu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 20:23, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 53:49.

Treća dionica donijela je novo povećanje prednosti Francuske. Prvo su se odlijepili na devet, pa na maksimalnih 13 poena razlike, da bi završio s 12 i ušlo se u posljednju dionicu pri rezultatu 74:62.

Činilo se tada kako je priča u ovom susretu skoro završena, ali onda su Latvijci dodali gas i učinili meč neizvjesnim do samog kraja.

Oglasi

Polako je Latvija smanjivala prednost Francuza, te u četiri navrata došla na samo poen zaostatka (77:76 i 82:81, 84:83, 86:85), a onda i preokrenuli na 86:88 što je bio konačan rezultat susreta.

Na kraju je Francuska mogla do pobjede, Francisco je pokušao za tri i nije pogodio i to je bilo sve od Francuske kada je u pitanju borba za dalju fazu. 

Najbolji pojedinac susreta bio je Fournier (Francuska) s 25 poena, dva skoka i asistencijom, a pratio ga je Yabusele s 18 poena, dva skoka i dvije asistencije.

Kod Latvije se istakao Zagars s 22 poena, dva skoka i pet asistencija, dok je Smits dodao 20 poena, te po dva skoka i asistencije.

Francuska je tako završila san o narednoj fazi na Mundobasketu, kao i Liban koji ima dva poraza, dok će Kanada i Latvija odlučivati o prvom mjestu. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mundobasket, grupa H, 2. kolo:

Francuska - Latvija 86:88 (33:26, 20:23; 21:13, 12:26)

Top Komentari

Nevjerovatan pristup i egoizam kod igraca Francuske.
0 0
Eno30
E neka su vala izgubili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi