Asvel preko Strasbourga do finala kvalifikacija

Asvel ide u finale

Asvel preko Strasbourga do finala kvalifikacija

M. Šljivak
Teme:

Košarkaši Asvela plasirali su se u finale kvalifikacija za Euroligu. Tim iz predgrađa Lyona je savladao ekipu Strasbourga rezultatom 74:65 i igraće za preostalo mjesto u najelitnijem košarkaškom takmičenju.

Strasbourg je nešto bolje otvorio meč. Imali su u nekoliko navrata tri poena prednosti, ali je Lyon serijom od 8:0 u finišu prve četvrtine uspio da dođe do plus četiri nakon 10 minuta igre, 19:15.

Asvel je vodio gotovo i cijelim tijekom druge četvrtine. Ipak, nisu uspjeli stvoriti razliku veću od pet poena, koliko je bilo i nakon prvog poluvremena (37:32).

Strasbourg je sjajno ušao u treći period. Tim Vincenta Colleta je sjajnom odbranom napravio seriju 17:3, te su otišlo dotad na najveću razliku na utakmici, 49:41 u korist Strsabourga.

Ipak, Asvel se nije predao. Odigrali su fantastično završnicu treće dionice, trojkama su ponovo stigli do vodstva, koje je nakon tri dionice bilo tri poena, 52:49.

Samo je jednom Strasbourg vodio u posljednjoj dionici. Asvel je odličnom igrom stvorio prednost od 10 poena, te su na kraju šutem iz vana uspjeli da prelome meč i da dođu do pobjede i plasmana u finale kvalifikacija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Fantastičan je bio Taurean Green sa 15 poena i 12 asistencija. Double-double učinak je imao i David Lighty sa 13 poena i 12 skokova, a 12 poena je ubacio i Ahmad Nivins. Kod Strasbourga Ali Traore je ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.