Asvelov Theo Maledon izlazi na NBA draft

Mladi francuski playmaker

Asvelov Theo Maledon izlazi na NBA draft

Mlada nadolazeća zvijezda francuske i europske košarke, Asvelov playmaker Theo Maledon naći će se na NBA draftu 2020 godine. 

Kako saznaje ESPN mladi organizator igre francuskog prvaka Asvela podnio je svu neophodnu papirologiju da bi se ovo ljeto našao na draftu. 

"Trenutno sam kod kuće u Lyonu sa svojim roditeljima" - kazao je Maledon za ESPN

"Jako teško je bez pravog treninga, utakmica i bez mojih suigrača. Trudim se prevladati sve ali bez prave košarke to nije to. Čim situacija dozvoli odmah idem za Sjedinjene Države da tamo treniram. U zadnje dvije godine sam provodio tamo po nekoliko sedmica i jedva čekam da se vratim. Do tada treniram doma dva puta dnevno. Moja majka je fizioterapeut i nadgleda kako provodim program koji mi je dao Asvel. Također provodim mnogo vremena gledajući snimke najboljih playmakera svijeta" - dodao je mladi košarkaš. 

U ovoj sezoni 18-godišnjak je na prosjeku od 7.1 poena i 2.3 asistencije u skoro 17 minuta koliko je provodio na parketu u Euroligi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti