Atenski derbi pripao Olympiacosu

Panathinaikos poražen u dvorani "Mira i Prijateljstva"

Atenski derbi pripao Olympiacosu

Veliki atenski derbi odigran u 27. kolu Eurolige pripao je košarkašima Olympiacosa koji su večeras slavili protiv Panathinaikosa rezultatom 81:78. 

U grotlu pirejske dvorane "Mira i Prijateljstva" koja je sve osim onog što govori njeno ime kada gostuje Panathinaikos domaći košarkaši ostvarili su zasigurno najslađu pobjedu nad ljutim i omraženim rivalom. 

Bila je ovo tvrda, kvalitetna i na momente utakmica u kojoj su suci puštali igru i preko granice faula u kojoj su na kraju spretniji i sretniji bili košarkaši iz Pireja. Shaquielle McKissic bio je X faktor za Olympiacos. Pojačanje iz Besiktasa bilo je nezaustavljivo s 22 poena, a sjajno je Amerikanac igrao i obranu na bekovima Panate. Dobri su bili i Papanikolau s 12 poena te Rochestie koji je od dolaska Bartzokasa na klupu Olympiakosa opet u ozbiljnoj rotaciji s 11 koševa. 

Calathes je s 18 poena predvodio Panathinaikos a 12 je dodao Ryce koji je imao groznih 0/9 za tri poena a kompletan tim Panathinaikosa postigao je samo jednu trojku od 20 upućenih ka košu Olympiacosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi