Barca pokorila OAKA Arenu, nemilosrdni Anadolu Efes protutnjao kroz Bavarsku

Odlična košarka u Ateni

Barca pokorila OAKA Arenu, nemilosrdni Anadolu Efes protutnjao kroz Bavarsku

Košarkaši Barcelone nakon preokreta večeras su u OAKA Areni savladali Panathinaikos rezultatom 92:81.

U jako bitnoj utakmici za grčki tim Panathinaikos je bolje krenuo u ovaj susret i već u prvom poluvremenu je pokazao da Barcu čeka težak posao. 

Nakon 7 razlike na poluvremenu imali su Atenjani na startu trećeg perioda i nekoliko puta po 11 koševa viška, no Barca jednostavno ima preširok roster da Pešić u neka doba ne bi pronašao pravu petorku koja će proigrati. Tako je bilo i ovaj put, Alex Abrines bio je onaj X-faktor koji je pokrenuo tim iz Blaugrane. Nakon sjajnog finiša 3/4 Barca je u zadnjih 10 minuta potpuno nadigrala Panathinaikos i na kraju rezultatski uvjerljivo slavila u ovom velikom derbiju.

Opet je Mirotić bio najbolji strijelac katalonskog tima s 20 poena a Higgins je dodao 17. Delaney s 15 i spomenuti Abrines s 13 upotpunili su dobru večer nominalno prva dva igrača gostiju. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Papagiannis je s 14 poena bio najefikasniji kod Panate, dok je Fredette dodao 13. Calathes je imao 10 poena i 11 asistencija na kraju ovog susreta.

Anadolu Efes i bez Shanea Larkina je pokazao da je nedodirljiv. U srcu Bavarske Minhenu, pregazili su Bayern s 88:63 uz 16 poena Beabuoisa i 14 Singletona. Lo i Lučić ubacili su po 14 za Bayern u čijim redovima nije bilo Nihada Đedovića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi