Atlanta izjednačila u seriji protiv Milwaukeea, Antetokounmpo se povrijedio

U finalu Istočne konferencije sada je 2:2

Atlanta izjednačila u seriji protiv Milwaukeea, Antetokounmpo se povrijedio

E. Čaušević

Košarkaši Atlanta Hawksa sinoć su na svom parketu pobijedili Milwaukee Buckse sa 110:88 i uspjeli su izjednačiti u seriji na 2:2.

Atlanta je odigrala odličnu utakmicu na svom parketu i uspjela je da dođe do pobjede, te izjednači na 2:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Domaći su bolje otvorili meč i prvu dionicu dobili su sa 25:22. Atlanta je nastavila s odličnom igrom, te su ozbiljniju prednost napravili već u drugoj četvrtini kada se na odmor otišlo kod rezultata 51:38 za domaće.

Milwaukee nikako nije uspio da nađe pravi ritam u ovoj utakmici, a sve je otežala i povreda njihovog najboljeg igrača Giannisa Antetokounmpoa što se itekako odrazilo na igru ove ekipe.

Atlanta je znala to da iskoristi i nije ispuštala prednost do kraja utakmice. Na kraju su Hawksi bili ubjedljivi i slavili su sa 110:88 i pokazali da se još uvijek ne predaju u ovoj seriji.

Domaći tim do pobjede vodili su Lou Williams i Bogdan Bogdanović. Williams je ubacio 21 poen, dok je Bogdanović ubacio jedan poen manje, te je dodao još pet asistencija.

U ekipi Bucksa istakao se Holiday sa 19 poena, devet asistencija i pet skokova. Antetokounmpo je do povrede uspio da upiše 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

Top Komentari

Chico
Ljudi izjednacili na 2-2 a "novinar" napise, pokazali su da se jos ne predaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi