Bucksi ponizili Hawkse!

Neriješeno u seriji

Bucksi ponizili Hawkse!

A. Čaušević

U drugom meču finala Istoka Milwaukee Bucksi su protiv Atlanta Hawksa upisali jednu od najubjedljivijih pobjeda ovosezonskog play-offa NBA lige.

Pred nešto više od 16.000 gledatljea u Fiserv Forum dvorani Bucksi su slavili sa čak 34 poena razlike. Završeno je 125:91.

I dok su Hawksi držali kakav-takav priključak u prvoj dionici (34:28), u drugom periodu su doživjeli pravo poniženje pošto su ga izgubili sa 26 poena (43:17).

Drugo poluvrijeme je za domaće bilo rutinsko odrađivanje posla. Na kraju je konačan rezultat glasio 125:91 pa je sada 1:1 u seriji.

Buckse je očekivano do pobjede vodio Antetokoumpo sa 25 poena i devet skokova, Holiday je dodao 22. Najbolji igrači Hawksa su bili rezervisani pa je Young završio meč sa skromnih 15 poena.

U finalu Zapadne konferencije igraju Phoenix Sunsi i LA Clippersi. Sunsi nakon tri meča imaju prednost od 2:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi