Avdibegović i Stevanović predvode OKK Čelik u naredne dvije utakmice
Zeničani se protiv Gračanice žele vratiti na pobjednički kolosijek

Pandža preuzima ekipu od 1. januara

Avdibegović i Stevanović predvode OKK Čelik u naredne dvije utakmice

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon poraza u prošlom kolu od Radničkog ostali su bez trenerskog dvojca Mujakovića i Varupe, kojima se Uprava zahvalila na saradnji, što nije prošlo u zeničkoj sportskoj javnosti, koja je pomalo ostala zatečena tom odlukom.

Zeničani u nedjelju igraju meč 10.kola A1 lige protiv Gračanice, a svaki drugi ishod osim pobjede bio bi katastrofalan za Čelik. Budući da su ostali bez trenera, kako smo već pisali, Josip Pandža postigao je usmeni dogovor s rukovodstvom kluba oko preuzimanja trenerske palice, ali on će ekipu preuzeti tek 1.januara naredne godine, nakon što prije toga potpiše i zvanično ugovor, naravno uz zeleno svijetlo od svoje menadžerske agencije.

To znači da će utakmice protiv Gračanice na domaćem terenu, te u gostima kod ekipe Brčko voditi dvojac Armin Avdibegović-Bojan Stevanović. Oni će pokušati da izvuku maksimum iz ove dvije utakmice, te da crno-crveni ubilježe dvije pobjede prije kratke pauze u prvenstvu.

Čelik u ovoj sezoni ima ambicije da uđe u Premijer ligu, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti u trećem pokušaju. Prema dosadašnjim rezultatima i igrama, najveći protivnik će im biti sarajevska Bosna, te ekipe Radničkog i Turbine, koje su u vrhu tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi