KK Radnički na krilima Levya i Clementsa u Zenici prekinuo pobjedonosni niz OKK Čelik
Duel Amerikanaca, Taylora iz Čelika i Clementsa iz Radničkog pripao je gostujućem košarkašu koji je danas odigrao sjajan meč

A1 liga, 9.kolo

KK Radnički na krilima Levya i Clementsa u Zenici prekinuo pobjedonosni niz OKK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni dočekali tim Radničkog iz Goražda, a na kraju u sjajnoj utakmici bolja je bila gostujuća ekipa rezultatom 98:105.

Zeničani su u ovaj meč ušli kao favoriti, nakon pet uzastopnih pobjeda danas su željeli nastaviti taj niz. S druge strane gosti su danas pokušali da se vrate nakon poraza u prošlom kolu od Igman Burcha.

Prvu četvrtinu bolje su otvorili domaći košarkaši, koji su sjajnom odbranom i brzom tranzicijom djelovali kao ekipa koja ima pet uzastopnih pobjeda. Na kraju prve četvrtine bilo je 24:18 za Čelik. U drugoj četvrtini potpuno druga slika na terenu, gostima je proradio šut, posebno Antoniu, koji je pogađao iz svih pozicija, te su gosti okrenuli rezultat i na odmor otišli sa prednošću. Na kraju druge četvrtine bilo je 44:48 za ekipu Radničkog.

U trećoj četvrtini gosti su imali konstantno vodstvo, a u 25. minuti na semaforu je bilo 52:64, pokušali su Zeničani da se vrate, te se u zadnjih 10. minuta otišlo pri rezultatu 71:76 za ekipu iz Goražda.
U posljednjoj četvrtini izabranici Armela Mujakovića krenuli su s agresivnom odbranom i presingom po čitavom terenu, ali jednostavno gosti su danas imali nezaustavljivog Antonia Levya, koji je izluđivao domaće košarkaše. Zeničanima nije pomogao ni odlični Mirza Keso, koji je danas bio jedini na visokom nivou. Nisu uspjeli domaći košarkaši da preokrenu rezultat, tako da je na kraju završeno 98:105 (24:18, 20:30, 27:28, 27:29) za Radnički.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima gostiju, Antonio Levy je postigao 34 poena, Malik Clements dodao je 27 dok je Željko Tadić dodao 15. U redovima Čelika, Mirza Keso je bio sjajan sa 33 poena, dok je Ranko Križanović ubacio 17 poena uz sedam skokova.

Nakon 9.kola, Čelik i Radnički imaju isti omjer od šest pobjeda i tri poraza, te se nalaze na drugoj i trećoj poziciji na tabeli A1 lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije