Axel Toupane u Unicaji?
Krilo Olympiacosa i francuske reprezentacije pred potpisom je za Unicaju iz Malage

Pregovori između Francuza i ekipe iz Malage u završnoj fazi

Axel Toupane u Unicaji?

Axel Toupane, krilo Olympiacosa i povremeni francuski reprezentativac blizu je prelaska u redove španjolskog tima Unicaje iz Malage.

Dragan Milosavljević, pouzdano krilo Unicaje nedavno je na pripremama srpske košarkaške reprezentacije zadobio težu ozljedu koljena i za očekivati je da će s terena izbivati duže vrijeme pa tim iz Španjolske traži zamjenu za srpskog reprezentativca.

Toupane je u Olympiacos došao iz Žalgirisa gdje je sjajno igrao no ovo krilo se nije najbolje snašlo u Pireju pa Grci ne bi imali ništa protiv transfera u Malagu uz odgovarajuću odštetu. 

Topuane je bilježio 7,2 poena u prosjeku u prvenstvu Grčke dok je u Euroligi bio na prosjeku od 4.8 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi