"Morao bih pronaći nešto u pantalonama da bih igrao protiv njega"
Foto: EPA

Jasikevicius hvali Francuza

"Morao bih pronaći nešto u pantalonama da bih igrao protiv njega"

M. Šljivak

Francuski košarkaš Alex Toupane sinoć je vodio litvanski Žalgiris do pobjede nad Valencijom (86:82) u susretu 19. kola Eurolige.

Toupane je posebno oduševio trenera Žalgirisa, legendarnog Šarunasa Jasikeviciusa, koji je sipao hvalospjeve na račun ovog košarkaša.

"Bio sam playmaker i mogu vam reći. Da moram igrati protiv njega, morao bih prvo pronaći nešto u pantalonama", rekao je Jasikevicius, te je dodao:

"Sjajan je igrač, ima duge ruke i kretnje. Znam da naporno radi svaki dan, uvijek je u dovrani ili teretani. Uvijek sam vjerovao da uspijevaju oni koji se potpuno posvete košarci", poručio je trener Žalgirisa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tim iz Kaunasa je trenutno šesti tim Eurolige sa omjerom od 12 pobjeda i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti