Bajić: Naša odlična igra u završnici
Foto: aba-liga.com

Trener Igokee

Bajić: Naša odlična igra u završnici

Košarkaši Igokee prekinuli su niz od tri poraza, nakon što su u okviru osmog kola ABA lige savladali Zadar na gostujućem terenu (90:83).

Zadovoljan igrom i konačnim ishodom bio je trener 'Igosa' Dragan Bajić, koji je istakao da je trijumf stigao u pravi čas.

"Došli smo u Zadar nakon tri uzastopna poraza, od Budućnosti, Crvene Zvezde i Cedevite te nam je ova pobjeda izuzetno važna. Očekivao sam tešku utakmicu, jer je Zadar za mene najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela ABA lige obzirom na roster s kojim raspolažu i brojne probleme koji ih prate. Ovo im je vjerojatno prvi kiks, jer su do sada pobijedili sve utakmice koje su 'trebali' dobiti. Loše smo krenuli u utakmicu, ali smo već u drugoj četvrtini zaigrali kako smo zamislili u pripremi. Očekivali smo energetski pad u redovima Zadra u završnici, jer oni ipak igraju dva natjecanja. Presudila je naša dobra kontrola skoka, koncentracija u završnici i smatram da smo zasluženo pobijedili", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Sličnog mišljenja bio je i Robert Rikić. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Važna pobjeda za nas nakon tri poraza u nizu. Loše smo krenuli u utakmicu, ali smo u drugoj četvrtini zaigrali prema dogovoru i preuzeli kontrolu utakmice. U završnici smo bili mirni i tako stigli do zaslužene pobjede", izjavio je Rikić.

Igokea nakon osam odigranih utakmica u regionalnoj ABA ligi ima omjer od četiri pobjede i četiri poraza i trenutno se nalazi na petom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi