Bajramović i Ikonić u velikim serijama

Odlične igre naših u TBL-u

Bajramović i Ikonić u velikim serijama

Zaista u velikoj formi igraju Kenan Bajramović i Goran Ikonić ovaj dio aktuelne sezone u TBL ligi. Ne samo da su Banvit i Pinar bili izuzetno uspješni u 9. kolu košarkaškog prvenstva Turske, već su i naši igrači bili među najboljim pojedincima na tim susretima.

Banvitspor već mjesec dana ne zna za poraz u tamošnjem prvenstvu. Taj period zaključili su velikom pobjedom nad trećeplasiranom ekipom TBL-a Besiktasom, kojeg su savladali sa 86:67. 

Kenan Bajramović je bio među najboljim pojedincima u Banvitu. U svojoj drugoj utakmici za redom, u kojoj ide preko 10 poena, naš reprezentativni centar se uklopio u grupu od pet igrača, koji su protiv Besiktasa bili dvocifreni. Bajramović je postigao 12 poena, baš koliko i Simmons. Najprecizniji je bio Davis sa 20, dok je Ermis dodao 14 koševa. Dosta dobar je bio i Williams sa 10 poena. 

Kod poraženih, tek Dudley vrijedan spomena sa 14 poena. U sastavu Besiktasa nema više Derona Williamsa, što ni u kom slučaju ne umanjuje ovaj izvanredan doseg Banvita. Na kraju dana, 5. mjesto ovoga tima dovoljno govori o svemu.

Ništa lošiji od Kene nije bio niti Goran Ikonić. Šta više, Ikonić je sa 19 poena opet bio najbolji u drugoj vezanoj pobjedi Pinara, ovaj put nad Tofasom (74:80). Ili, da te brojke predstavimo i na ovaj način. Ikonić je u TBL-u već petu utakmicu među trojicom najboljih u sastavu iz Karsyake. 

U gostujućoj pobjedi Pinara, pored našeg igrača još su se istakli i Chatman sa 17 poena, te Stanojević sa 15. U sastavu poraženog domaćina izdvojimo Nicholsa sa 21. poenom.

U ostalim utakmicama ovog 9. kola nije bilo iznenađenja, barem ne kada su prvoplasirani timovi u pitanju.

Tako je Fenerbahce slavio nad Aliagom u gostima (61:70),a najbolji fenerovci su bili Onan i Ukić koji su pospremili u koš domaćina po 12 poena. Hrvatski reprezentativac je dodao i 7 asistencija.

Efes je kao domaćin bio ubjedljiv protiv Trabzonspora (91:72). Savanović i Vujačić su bili najbolji u timu Efesa sa 19, odnosno 16 poena.

Uz 11 poena Gordona, Galatasaray je trijumfovao nad Bandirmom (74:55).

U ostalim utakmicama gosti su bili također uspješni. Olin i Turk Telekom (85:94), Erdemirspor i Mersin (65:70) i Antalya protiv Hacettepea (76:79).

Tabela: 1. Efes (8-1), 2. Galatasaray (8-1), 3. Besiktas (7-2), 4. Fenerbahce (7-2), 5. Banvitspor (6-3)... 9. Pinar (4-5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.