Sparsi protiv Širokog

Bajramović: Meč protiv Širokog je sada najvažniji za nas

Ekipa sarajevskih Sparsa održala je danas konferenciju za novinare pred sutrašnji meč 7. kola Lige 6 za prvaka BiH na domaćem parketu protiv Širokog.

Direktor ekipe Nermin Selimović poručio je da su Sparsi trebali ovaj dvoboj igrati u novoj dvorani na Grbavici, ali da ipak Opština Novo Sarajevo to nije dozvolila zbog pravnih problema.

"Mi smo sve procedualne korake napravili, ali Opština Novo Sarajevo odgodila je održavanje meča zbog pravnih pitanja za organizovanje javnog skupa. Nakon toga smo brzo reagovali i osigurali dvoranu na Mojmilu", rekao je Selimović.

Trener ekipe Mensur Bajrmović zadovoljan je nakon pozitivnog niza koji su Sparsi napravili u proteklom peridou.

"Dosta naporan ritam, kako za sa tako i za ostale timove. Mi smo naporno radili u proteklom periodu i mislim da je to dalo rezultat. Mlađi igrači su jako dobro trenirali. Meč protiv Širokog je za nas najvažniji u ovom trenutku. Eventualnom pobjedom ostajemo u borbi za play off. Neće biti lako, naravno. Atletski su veoma dobri, veoma su brzi i talentovani i mogu da igraju na više pozicija. Bit će potrebno da odigramo dobru odbranu. Mormo smanjiti broj izgubljenih lopti, jer smo u prošlom meču izgubili čak 26 lopti. Igrali smo protiv Kaknja da pobijedimo sa većom razlikom nego što smo tamo izgubili. Igramo na Mojmilu, u dvorani koja nije naš pravi dom, ali nadam se da nam to neće predstavljati veliki problem", zaključio je Bajramović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Meč između Sparsa i Širokog igra se sutra sa početkom od 19.30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi