Bajramović ponovio "season high"

Bajramoviću i Ikoniću nove pobjede

Bajramović ponovio "season high"

Veoma uspješan vikend je iza naših košarkaša Kenana Bajramovića i Gorana Ikonića. Klubovi u Turskoj za koje nastupaju naši reprezentativci su bili i više nego učinkoviti u 5. kolu TBL-a zabilježivši pobjede.

Banvit Kenana Bajramovića je došao do druge pobjede savladavši na svom terenu Tofas sa 96:85. Bajramović je ponovio svoj najbolji ovosezonski učinak po broju postignutih koševa. Baš kao i u 3. kolu protiv Hacettepea upisao je 18 poena, te bio drugi najraspoloženiji košarkaš u ekipi. Najviše je postigao Chuck, 23 poena. Kod poraženih Inanc 16 poena.

Pinar za koji nastupa Goran Ikonić bio je uspješan na gostovanju kod Haccetepea (75:91), a Ikonić je sa 14 poena bio jedan od najboljih igrača u sastavu Karsyake. Bila je ovo druga vezana pobjeda tima za koji nastupa ovaj nekadašnji igrač Bosne.

Besiktas je ostao neporažen nakon pobjede nad Mersinom (82:98). Danas je na rasporedu veliki derbi između Galatasaraya i Efesa, dok će Fenerbahce dočekati Turk Telekom.

Redoslijed nakon nepotpunog 5. kola TBL-a:

1. Besiktas 5-0, 2. Tofas 3-2, 3. Anadolu Efes 4-0...7. Pinar 2-3...9. Banvitspor 2-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.