Trener Sparsa pred polufinale Kupa

Bajramović: Zanima me kako ćemo izgledati protiv jake Igokee

Ovog vikenda se u Mrkonjić Gradu igra završnica Kupa Bosne i Hercegovine, a žrijeb je htio da se u polufinalu sarajevski Sparsi sastanu sa Igokeom.

U taboru Sparsa su Igokei prepustili ulogu favorita, ali istakli da se neće unaprijed predati.

"Nismo mogli dobiti težeg protivnika. Mislim da postoji velika razlika između ekipa koje igraju u domaćoj ligi i Igokee, koja već duži niz godina igra u jadranskoj ligi i to dosta uspješno. Igokea je favorit i u duelu protiv nas, ali i za osvajanje trofeja u Kupu", započeo je trener Sparsa Mensur Bajramović, te nastavio:

"Za nas će to biti težak ispit. Spremamo se za Igokeu kao i za svaku drugu utakmicu. Priželjkujem iznenađenje, ali to će biti jako teško. Igrači Igokee su atletski dobri, aktivni su u skoku i svi su u stanju da dobro šutiraju. Ne pobjeđuju uvijek favoriti, pa se nadam da bi tako moglo biti i ovoga puta"

"Utakmica protiv Igokee je veliki ispit zrelosti. Zanima me kako će moja ekipa izgledati protiv tako jake ekipe koja kažnjava sve greške. Trebamo držati koncentraciju, jer ako ona popusti barem nekoliko minuta, Igokea će napraviti razliku. Ne smijemo biti opterećeni i to može biti razloga odigramo bolju utakmicu nego inače".

Sparsi su prije nekoliko dana ostali bez najiskusnijeg košarkaša koji je otišao u Tursku.

"Odlazak Kenana Bajramovića je u velikoj mjeri nedostatak. Dodajte tome i odsustvo Peršića... S njima dvojicom bismo bili mnogo konkurentniji i možda bi mogli ravnopravno parirati Igokei. Međutim, koga nema, bez njega se mora. Nadam se da u ekipi imam igrače koji imaju kvalitet da igramo slično, ili barem na približnom nivou kao sa njima dvojicom", rekao je za kraj Mensur Bajramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi