Sead Balić pred Mladost

Balić: Protiv Mladosti na novu pobjedu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Ekipa Sparsa ugostiće u subotu Mladost iz Mrkonjić Grada u derbiju Lige 12.

Oba tima su za sada ne poražena, a trener sarajevskog tima Sead Balić želi novi trijumf. 

Smatra da će to biti pravi derbi, ali pobjeda je imperativ.

"Sastaju se dvije neporažene ekipa i sama ta konstatacija govori da će biti pravi derbi. Mladost je jako dobra i iskusna ekipa, koja je dugo godina skupa. Pojačani su iz Igokee. Stigli su Knežević i Radukić, te uz stare igrače će nam predstavljati dobrog rivala. Ozbiljna su ekipa i znam da dolaze po pobjedu. Mi smo u uzlaznoj formi. Imamo tri pobjede, raspored nas nije mazio, ali očekujemo i u subotu pobjedu. Zdravstveni bilten je dobar. Moći ćemo računati i na Amerikanca. Imamo samo jednog povrijeđenog igrača, a to je Stefan Glogovac", rekao je Balić, te je dodao kako će probati parirati i Igokei, ako ostvare plasman u Ligu 6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Ne odustajemo od primarnog cilja, to je ulazak u Ligu 6. Želimo promovisati naše mlade igrače, koji će napredovati uz pomoć starijih. Biće oscilacija u igri, ali ići ćemo utakmicu po utakmicu. Igokea je puno bolji tim od svih ekipa, a kada dođemo do tog dijela, vidjećemo kakva će biti situacija i hoće li biti potrebe za kvalitetnim pojačanjima", dodao je Balić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.