Bamberg slavio, četiri poena Wrighta

Bamberg slavio

Bamberg slavio, četiri poena Wrighta

M. Šljivak

Košarkaši Brose Bakets Bamberga savladali su u prvom kolu Eurolige na svom parketu francuski Strasbourg rezultatom 84:70.

Strasbourg je odlično igrao u prvoj dionici. Nezaustavljiv je bio Alexis Ajinca, a nakon prvih 10 minuta francuski tim je imao pet poena prednosti 21:16.

Ipak, u drugoj četvrtini potpuna dominacija Bamberga. Punili su koš Strasbourga, a ovaj dio igre su dobili rezultatom 27:8. Na poluvrijeme je domaći tim otišao sa 14 poena prednosti 43:29.

Dominacija domaćeg tima nastavljena je i u trećoj četvrtini. Prednost je prelazila i 20 razlike, a u posljednju četvrtinu se ušlo sa 21 razlike nakon trojke Jamara Smitha 66:45.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bamberg je u posljednjoj četvrtini lagano sačuvao prednost, iako je Strasbourg uspio spustiti prednost na

Zack Wright je ubacio četiri poena, a imao je i pet skokova, te četiri skoka. Domaće je do pobjede predvodio Jamar Smith sa 19 poena, dok je za Strasbourg Alexis Ajinca također ubacio 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.