Bamberg slavio u Istanbulu protiv Galate

Košarkaška Euroliga

Bamberg slavio u Istanbulu protiv Galate

Košarkaši Bamberga slavili su večeras na gostujućem parketu protiv Galatasarayja sa 90:75 u okviru 15. kola Eurolige.

Bamberg je bio blagi favorit na ovom meču, a tu ulogu su i opravdali na parketu. Već su nakon prve dionice stekli prednost od pet poena (24:19), da bi u drugom periodu prednost povećali za još četiri poena pa su na odmor otišli sa prednošću 47:38.

Drugo poluvrijeme donosi sjajnu igru Bamberga koji je u trećem periodu riješio utakmicu. Furiozno su gosti ušli u nastavak meča pa su treći period dobili sa 27:14 i bilo je jasno da će ostvariti pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio Janis Strelnieks sa 18 poena, dok je Fabien Causeur dodao 15. Kod domaćih Austin Daye je ubacio 20 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U meču koji je igran prije ovoga Unics Kazan je pobijedio Panathinaikos na domaćem terenu sa 83:81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi