Banvit nakon produžetka srušio Fenerbahče

Pobjeda ekipe iz Istanbula

Banvit nakon produžetka srušio Fenerbahče

Banvit je večeras u okviru 24. kola turske Beko lige na svom terenu dočekao Fenerbahče. Domaćin je slavio nakon produžetka 91:88.

Susret su bolje otvorili domaći košarkaši. Prvih deset minuta proteklo je u neefikasnoj igri, pa je Banvit nakon prvih deset minuta vodio 18:15. U nastavku prvog poluvremena mnogo bolje je zaigrao Fenerbahče. Gosti su mnogo bolje stajali na terenu, pa je nakon prvog poluvremena ekipa iz Istanbula imala šest poena viška. 

 

U trećoj četvrtini igralo se koš za koš, a ekipa iz Istanbula je u posljednjih deset minuta ušla sa vodstvom 62:57. Banvit je uspio nadoknaditi prednost, pa je domaćin izborio produžetak. Regularni dio je završen rezultatom 76:76. 

 

U produžetku bolje se snašla domaća ekipa, te je upisala važan trijumf. Banvit je slavio rezultatom 91:88. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Mejia sa 23 poena, dok je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Bajramović postigao sedam poena. Kod gostiju 15 poena postigao je Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.