Banvit prokockao pobjedu, Galata u velikom finalu
Foto: EPA

Galata bolja od Banvita

Banvit prokockao pobjedu, Galata u velikom finalu

Midhat Šljivak

Košarkaši Galatasaraya plasirali su se u finale turske TBL lige. Oni su večeras u četvrtom susretu polufinalne serije savladali Banvit s 73:66, te su osigurali plasman u finale gdje ih čeka Fenerbahče.

Banvit je odigrao dosta dobrih 30 minuta utakmice, ali su na kraju ipak prokockali prednost. Nakon prve dionice imali su dva poena prednosti, 20:18, da bi sjajnom igrom u drugoj četvrtini stvorili i dvocifrenu razliku.

Nakon 20 minuta igre se činilo kako nas čeka majstorica. Banvit je na odmor otišao s 14 poena prednosti, 42:28. 

Uspio je Galatasaray u nastavku da stigne do preokreta kojeg su najavili krajem treće dionice kada su nakon dugo vremena poveli. Ipak, boljom igrom u završnici treće dionice Banvit je stekao pet poena prednosti na ulazu u treću četvrtinu, 53:48.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Međutim, posljednja četvrtina donosi mnogo bolju igru Galate. Napravili su veliku seriju od 18:0, te su došli do preokreta i pobjede u ovom susretu. Galata je slavila u seriji s 3:1, te će igrati u velikom finalu protiv Fenerbahčea.

Manuchar Markoishvili je predvodio Galatu sa 18 poena u ovom susretu, Carlos Arroyo je dodao 18 poena, dok je za goste Sammy Mejia ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.