Barack Obama ugostio Lakerse

Barack Obama ugostio Lakerse

Sinoćnja utakmica protiv Washington Wizardsa u glavnom gradu SAD-a, bila je prilika da Predsjednik Barack Obama košarkaše aktuelnih NBA prvaka LA Lakersa, ali ne u Bijeloj kući kao prošle godine.

Košarkaši Lakersa su posjetili Boys and Girls klub u Washingtonu gdje su se zajedno s Obamom družili s djecom, te im na taj način uljepšali predstojeće Božićne praznike. Svi odreda su bili pod impresijama, a nije manjkalo ni smijeha, što je u ovakvim prilikama i uobičajeno.

"Svidjela mi se ova ideja. Bilo je lijepo za moje igrače provesti vrijeme s ovim ljudima u ovim pred Božićnim danima. Bilo je sjajno, a sastanak s Predsjednikom Obamom bio je mnogo opušteniji nego u Bijeloj kući", kaže trener Lakersa Phil Jackson.

Ovo je već druga godina zaredom da Obama ugosti iste igrače, pa se prvi čovjek SAD-a našalio na taj način rekavši kako bi se neke stvari mogle promijeniti u budućnosti kada je u pitanju posjeta prvaka u američkim sportovima.

"Želim čestitati svim članovima tima, svim onima koji su radili u organizaciji, kao i navijačima koji podržaju ovaj klub iz godine u godinu. Moram reći da je ovo dugogodišna tradicija da prvaci doleze u posjetu Bijeloj kući, ali neki su ovdje bili više puta, poput Phila, Kobea ili Dereka. Zbog toga bi se neke stvari mogle promijeniti", našalio se Barack Obama.

Posjeta Obami najemotivnije je dijelovala na Lamara Odoma, koji je rekao kako je za vrijeme druženja s Predsjednikom ponovo, kao i prošle godine, evocirao uspomene na svoje rano djetinjstvo.

"Kad god vidim Obamu imam taj osjećaj ponosa. Većinu svog odrastanja proveo sam pored žene koja je rođena na Jugu 1923. godine i koja je u svom životu vidjela mnogo toga. U ovakvim trenucima osjetim njeno prisustvo u sebi", rekao je Lamar Odom čija je porodica imala sličan životni put kao i Obamina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.