Barca bolja od Caje, 23 poena Teletovića

Bh. reprezentativac ponovo sjajan

Barca bolja od Caje, 23 poena Teletovića

Adnan Beganović

U prvom susretu polufinalne serije španjolskog košarkaškog prvenstva Barcelona je na svom parketu savladala Caju Laboral (86:71).

Košarkaši Barcelone sjajno su otvorili polufinalnu seriju protiv Caje Laboral. Večeras je katalonska momčad upisala ubjedljivu pobjedu, iako prvih 20 minuta susreta nisu to nagovještavala.

Naime, Caja Laboral je bolje otvorila susret i većim dijelom prvih 20 minuta bila je u prednosti, a na odmor su Teletović i društvo otišli sa viškom od pola koša (41:40).

Međutim, u trećoj četvrtini Barcelona je zaigrala mnogo bolje, pa se u posljednjih deset minuta susreta ušlo pri rezultatu 72:61. U posljednjem periodu Barcelona je uspjela još povećati svoju prednost do konačnih 86:71.

Naš reprezentativac u dresu Caje Laboral, Mirza Teletović, pružio je sjajnu partiju i sa 23 poena bio je najefikasniji igrač susreta.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Navarro, Anderson, Lorbek i Ndong sa po 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.