Barca iskoristila kiks Reala
Blake Ahearn je predvodio Estudiantes do pobjede

ACB liga

Barca iskoristila kiks Reala

Danas su odigrane još četiri utakmice trinaestog kola španske ACB lige za košarkaše u kojima nije bilo nekih većih iznenađenjea, osim možda ubjedljivog poraza Pamese.

Nihad Đedović danas nije imao svoj dan, naš reprezentativac je odigrao vjerovatno najslabiju utakmicu ove sezone. Njegov tim je poražen na teškom gostovanju kod Gran Canarije.

Barcelona je i protiv Murcije nastavila sa pobjedničkim nizom (84:72), te tako na najbolji način iskoristila sinoćnji poraz Rela i učvrstila se na čelu tabele ACB lige. Murcia ni u jednom trenutku utakmice nije opasnije zaprijetila katalonskom timu, pa je trener Barcelone Xavier Pascual mogao dati priliku svim igračima.

Prvo ime Barcelone u današnjoj pobjedi bio je centar Fran Vazquez sa 18 poena i 5 skokova, Juan Carlos Navarro je dodao 14 poena i 5 asistencija, a Roger Grimau 11 poena. Miloš Vujanić je sa 26 poena bio najbolji kod Murcije,a Vlado Šćepanović je dodao 6 poena.

Sigurnu pobjedu je ostvarila Gran Canaria protiv Xacobea našeg Nihada Đedovića koji je odigrao najslabiju utakmicu ove sezone. Đedović je za 24 i pol minute na parketu upisao 2 poena i 1 skok.

Najbolji u pobjedi Gran Canarije (80:64) bio je Will McDonald sa 20 poena i 12 skokova, a Marcus Norris je dodao 15 poena, 9 asistencija i 5 skokova. Kod Xacobea je najbolji bio Rafael Hettscheimeir sa 23 poena i 11 skokova.

Utakmica od koje se očekivalo da ponudi najviše neizvjesnosti pretvorila se u utakmicu mačke i miša. Cajasol je ubjedljivo bio bolji od Pamese sa 82:53. Najbolji kod Cajasola bio je bivši play Cibone Earl Calloway sa 21 poenom, dok je kod Pamese prvo ime bio Kosta Perović sa 11 poena i 10 skokova.

Vrlo dobru utakmicu su odigrali Estudiantes i Bilbao, a slavio je domaći tim sa 77:71. Blake Ahearn je sa 18 poena bio prvo ime Estudiantesa, Caner-Medley je dodao 17  poena i 10 skokova, a Carlos Suarez 15 poena i 8 skokova. Marko Banić je sa 28 poena i 5 skokova bio najbolji kod Bilbaoa, a Damir Markota je dodao 4 poena i 8 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.