Barca na F4, Teletović razočarao
Skroman učinak našeg Teletovića koštao Tau plasmana na Final Four

Euroliga, četvrtfinale

Barca na F4, Teletović razočarao

Košarkaši Barcelone u odlučujućoj, petoj utakmici četvrfinala Eurolige, savladali su večeras Tau Ceramicu našeg Mirze Teletovića i tako izborili plasman na Final Four koji će se igrati u Berlinu.

Barca je slavila pobjedu rezultatom 78:62, a naš reprezentativac ostvario je skroman učinak (5 poena, 5 skokova i 2 asistencije).

Susret u Palau Blaugrana areni pred 7.685 gledaoca bolje su otvorili domaći. U prvih pet minuta igre došli su do prednosti od deset poena (17:7), a zanimljivo je da su u tom periodu igre ubacili čak pet trojiki. Posebno je bio inspirisan Navarro sa 11 poena (šut za tri poena 3:3), a po jednu tricu dodali su Jaka Laković i Ersan Ilyasova. Do kraja prve dionice, keramičari su se donekle stabilizovali i uspjeli su smanjiti zaostatak na podnošljivih osam poena (23:15).

Barcelona je bio bolja i u drugih deset minuta igre. Istina, nije ih služio dalekometni šut, pa su Laković, Navarro i Andersen promašili šest trojki. Ipak, i ovaj period igre riješili su u svoju korist (17:15) pa se na odmor otišli pri rezultatu 40:30.


Treću četvrtinu otvorio je trojkom Mirza Teletović, a našem reprezentativcu ovo su bili prvi koševi na utakmici. Uzvratio je Navarro, a Barca je iz minuta u minut povećavala prednost, koja je uoči posljednjih deset minuta iznosila 14 poena (58:44). Teletović i njegovi saigrači djelovali su nemoćno i u posljednjoj dionici, pa su domaći došli do zaslužene pobjede.

Navarro i Ilyasova su bili najefikasniji igrači utakmice sa po 19 poena, s tim da je Ilyasova dodao i deset skokova i četiri asistencije. Laković se zaustavio na 16 poena, a Vazquez je ubacio devet koševa. Najbolji kod gostiju bio je Tiago Splitter (19 poena, 7 skokova).

Plasman na završni turnir u Berlin ranije su obezbjedili CSKA Moskva, Panathinaikos i Olympiakos.

Rezultat
Barcelona – Tau Ceramica 78:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.