Barca prekinula negativan niz, Renfroe solidan

Španski tim slavio u gostima

Barca prekinula negativan niz, Renfroe solidan

Ekipa Barcelone konačno je došla do pobjede u elitnom takmičenju.

Nakon četiri vezana poraza, Katalonci su kao gosti slavili protiv Emporio Armanija sa 83:78 (22:22, 19:23, 24:10, 18:23), u utakmici 23. kola Eurolige.

Barca je večeras zabilježila devetu pobjedu u sezoni i tako zadržala šanse za plasman među osam najboljih ekipa. Trenutno je 11. na tabeli Eurolige, a za osmoplasiranim Anadolu Efesom zaostaje dvije pobjede, uz utakmicu više.

Milanezi sa sedam pobjeda i 16 poraza zauzimaju pretposljednju, 15. poziciju.

Do gostujućeg trijumfa Barcu je predvodio Ante Tomić sa 19 koševa i devet uhvaćenih lopti.

Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe na terenu je proveo 24 minuta i za to vrijeme zabilježio je sedam poena (2/6 iz igre, 2/2 slobodna bacanja), četiri asistencije, tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u redovima domaćina bio je Awudu Abass sa 14 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije