Barcelona čekirala kartu za Beograd

Slavili u majstorici

Barcelona čekirala kartu za Beograd

E. Dindić

Barcelona u odlučujućoj utakmici play offa Eurolige savladala je Bayern iz Minhena sa 81:72 te tako plasirala se sa na završnicu u Beograd. 

Nakon prvih 10 minuta bilo je 19:18 za goste. I drugi period odlična igra Bayerna koji i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:13. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti Bayerna od 37:31.

Treći period Barcelona konačno dolazi do svoje igre te ovaj period dobiva u svoju korist rezultatom 29:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 60:52 u korist domaćeg sastava.

Do kraja susreta domaći sastav rutinski održava prednost te na kraju slavi pobjedu rezultatom 81:72.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Nicolas Laprovittola sa 26, odnosno Nikola Mirotić sa 20 postignutih poena. U redovima Bayerna odlični su bili Othello Hunter sa 18 i Ognjen Jaramaz sa 17 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi