Barcelona bez problema protiv Olympiakosa

Euroliga, TOP 16

Barcelona bez problema protiv Olympiakosa

Barcelona je u 8. kolu TOP 16 faze Eurolige došla do pobjede nad Olympiakosom rezultatom 82:66.

Iako se od ove utakmice očekivalo mnogo više, na kraju se može reći da je izostala prava rezultatska neizvjesnost, jer je Olympiakos bio u egalu samo u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 19:19.

Druga i treća četvrtina u potpunosti su pripale Barceloni, koja je stekla veliku prednost i u posljednju četvrtinu ušla sa više od 20 poena prednosti. Olympiakos je do kraja ipak uspio smanjiti zaostatak i na kraju meč završiti sa koliko-toliko korektnih -16.

Najefikasniji igrač Barcelone bio je Perperoglou sa 16 poena, a pratili su ga Satoransky sa 14 i Navarro sa 13 poena. Kod gostiju je prednjačio Hackett sa 16 poena, Printezis je ubacio 12, a Spanoulis 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa F:

Barcelona - Olympiakos 82:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi