Barcelona na svom parketu uništila Lagun Aro

Gosti potpuno razbijeni u Kataloniji

Barcelona na svom parketu uništila Lagun Aro

Prvu utakmicu današnjeg programa Endesa ACB lige odigrala je Barcelona. U Kataloniji je gostovao Lagun Aro, a Barsa je slavila 98:50. 

Barcelona je od samog starta nametnula svoj ritam i bilo je jasno da će Lagun Aro danas doživjeti katastrofu. Prvih deset minuta Barsa je riješila u svoju korist sa velikih, 30:13. U nastavku prvog poluvremena Lagun Aro je za nijansu bolji, a domaćin na odmor odlazi sa 22 poena prednosti. 

 

U nastavku susreta domaćin je nastavio sa dominacijom. U prvih sedam minuta treće četvrtine nisu dozvolili Lagun Aru da postigne niti jedan poen. Barcelona je do kraja odigrala rutinski i slavila sa ogromnom razlikom, bilo je 98:50. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Sada sa 13 poena, dok je 11, ili deset ubacilo čak šest košarkaša. Kod gostiju 14 poena postigao je Neto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.