Barcelona nadigrala Maccabi

Igrači Maccabija bez pogođena tri poena

Barcelona nadigrala Maccabi

U pravom derbiju koji nam je sami kraj 2. kola Eurolige priuštio u okviru grupe H, Barcelona je u gostima bila bolja od Maccabija (57:71).

Igrači "ponosa Izraela" na pravi način su igrom i rezultatom tokom prve četvrtine (19:12) poželjeli dobrodošlicu za 11 060 svojih navijača u Nokia Areni.

Barca, barem ova Barca iz ove sezone ne bi bila to što jeste da nije uzvratila punom mjerom u drugom periodu. Opet je bilo 7 razlike (10:17), ali za Katalonce. 

U nastavku do izražaja dolazi šut igrača Barcelone, ali i raznovrsnost u igračkim rješenjima. Za dva poena Maccabi je tek 37 % uspješan, što nije moglo komparirati visokih 55 % u produkciji gostujućih igrača. Kada su u pitanju asisti (5:14) samo je jedan od razloga pobjede Barce koja je sve rješila, dijelom u trećoj (13:15), ali zato sigurno u četvrtoj četvrtini (15:27).

Lorbek sa 18 poena i Vasquez sa 14 najviše su se isticali u sastavu gostiju. Ovaj potonji je imao i 7 skokova. Ingles je imao nešto više (9 skokova) uz 13 poena. Navarro 5 poena uz 3 asistencije, Perović 4 poena i isto toliko skokova.

Kod Maccabija samo su dva igrača bila dvocifrena, Langford 17 i Mallet 12 poena. Hendrix je imao 8 skokova i isto toliko poena. Nevjerovatno, ali istinito, nijedan igrač Maccabija nije pogodio trojku. Istini za volju, nisu puno niti forsirali. Imali su tek 6 pokušaja. Možda je i bolje. Ovo protiv Barce nije bila njihova noć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.