Barcelona osvojila treće mjesto u Beogradu

Odlična utakmica na F4 Eurolige

Barcelona osvojila treće mjesto u Beogradu

E. Dindić

U utakmici za treće mjesto na Final-fouru Eurolige u Beogradu Barcelone je savladala Olympiacos sa 84:74. 

Nakon prvih 10 minuta imala je Barcelona prednost od 20:18. I u drugom period mnogo bolja igra košarkaša Barcelone koji ovaj period dobivaju rezultatom 25:20. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti španskog tima od 45:38.

Budi se tim iz Pireja u trećem periodu koji ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 18:17, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 62:56 u korist Barcelone.

Kada su svi očekivali neizvjestan susret tim iz Španije u ovom trenutku pokazuje da je kvalitetnija ekipa, te rutinski ovaj susret privodi kraju. Na kraju sigurnih 84:74 za osvojeno treće mjesto u ovogodišnjem izdanju najjačeg košarkaškog takmičenja u Europi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkom sastavu najefikasniji bio je Nikola Mirotić sa 19 poena dok je Sertac Sanli odigrao odličnu rolu te susret završio sa 16 postignutih poena.

Tim iz Pireja predvodio je Sasha Vezenkov sa 20 poena, dok je Kostas Sloukas dodao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi