Barcelona pobjedila Dallas

Nowitzki nije igrao

Barcelona pobjedila Dallas

Večeras je Barcelona dočekala Dallas Maverickse u dvorani Palau Sent Jordi u okviru NBA Live Europe turneje.

Utakmici je prisustvovao i Predrag Stojaković kao specijalni gost Dallas Mavericksa. Pobjedu je slavila Barcelona rezultatom 99-85. Za Maverickse nije igrao njihov najbolji igrač i kapiten Dirk Nowitzki. 

 

Dallas je bolje otvorio utakmicu, pa su nakon šest minuta igre imali sedam poena prednosti. Barcelona se brzo vratila tricama Ingelsa i Navarra, pa je rezultat na kraju prve četvrtine bio 21-19 za domaćina. Nastavila je Barsa istim tempom i u nastavku. Na polovini igre u drugoj četvrtini imala je ekipa Xavija Pascula i osam poena prednosti. Do odlaska na poluvrijeme ta prednost se značajno istopila, pa je domaći tim na polovini igre imao svega dva poena prednosti. 

 

Mnogo bolja ekipa u trećoj četvrtini bila je Barcelona. Briljirali su u ovom djelu igre Jawai i Navarro. Šampion Španije u potpunosti je razbio Dallas, a rezultat na kraju četvrtine bio je 72-54. Čak 30 poena postigla je Barcelona u trećoj četvrtini.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Posljednju četvrtinu mnogo bolje je otvorio Dallas, Mavericksi su spustili prednost Barcelone u jednom trenutku na samo šest poena. Onda se opet budi Navarro i sa dvije trojke ovjerava pobjedu Barcelone. Najbolji u Barceloni bio je Navarro sa 19 postignutih poena, isti učinak imao je i Mickael, dok je Jawai postigao 13. Ante Tomić pored 12 ubačenih poena dodao je i deset skokova. Kod gostiju iz Teksasa Kaman je postigao 15, a Collison 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.