Barcelona predstavila spektakularno pojačanje

Jedan od najboljih playmakera Evrope

Barcelona predstavila spektakularno pojačanje

Košarkaška ekipa Barcelone predstavila je danas novo pojačanje. 

Nakon što je došao novi trener Šarunas Jasikevičius, Barca je dovela i spektakularno igračko pojačanje u liku jednog od najboljih playmakera Eurolige Nicka Calathesa.

On dolazi iz Panathinaikosa i s Barcom će, nakon što prođe ljekarski pregled, potpisati trogodišnji ugovor.

Inače, radi se o 31-godišnjem košarkašu visokom 195 cm koji je prethodnih osam sezona nosio dres Panathinaikosa, a zanimljivo da je sa novim trenerom Jasikevičiusom igrao u pomenutom klubu u sezonama 2009/10 i 11/12.

U prethodnoj sezoni u Euroligi je bio sjajan asistent sa 9,1 asistencijom u prosjeku, a osim toga imao je i 13,1 poen po meču.

Inače, on je najjače evropsko košarkaško klupsko takmičenje s Panathinaikosom osvojio 2011. godine, a osim toga ima i šest grčkih prvenstava kao i četiri kupa. Od trofeja ima i sa Lokomotivom Kuban Eurokup.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Okušao se i u NBA ligi gdje je odigrao dvije sezone u dredsu Memphis Grizzliesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi