Barcelona prvi učesnik Final Foura

Domercant nedovoljan Unicsu

Barcelona prvi učesnik Final Foura

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone prvi su učesnici Final Foura Eurolige nakon što su večeras i u trećoj takmici savladali ruski Unics iz Kazana rezultatom 67:56, te su tako sa ukupnih 3:0 obezbijedili nastup na završnom turniru u Istanbulu.

Unics je predvođen bh. reprezentativcem Henryjem Domercantom odigrao veoma dobro prvih dvadeset minuta utakmice, te su na poluvremenu imali  šest ponena prednosti 34:28. Činilo se tada kako će Unics doći do prve pobjede, no u nastavku utakmice dominacija Katalonaca.

 

Barca je u potpunosti razbila tim iz Kazana u drugom poluvremenu. Dopustili su domaćim košarkašima samo 22 poena, dok je katalonski tim postigao 39 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Nazaustavljiv po odbranu Unicsa je bio Juan Carlos Navarro koji je susret završio sa 21 poenom, dok je za Unics nedovoljna bila sjajna partija bh. reprezentativca Henryja Domercanta koji je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.