Barcelona razbila CSKA u Moskvi

Moskovljani doživjeli katastrofu na svom terenu

Barcelona razbila CSKA u Moskvi

CSKA Moskva i Barcelona odigrali su derbi grupe D, ali i petog kola Eurolige. Katalonci su došli do zaslužene i jako važne pobjede rezultatom 81:60.

Duel dvije ekipe koje su redovni učesnici final foura Eurolige posljednjih nekoliko godina. Duel dvije neporažene momčadi u prva četiri kola. Barcelona je ušla kao lider, zahvaljujući boljoj koš razlici. Večerašnji susret dao nam je odgovor, koja će od dvije ekipe ostati na prvom mjestu. 

 

Početak utakmice donio je igru koš za koš, a na polovici prve četvrtine bilo je 9:9. Nije Barsa dozvolila domaćinu da se odvoji do kraja, pa je prvih deset minuta završeno prednošću CSKA Moskve 19:17. Prva polvina druge četvrtine donijela nam je istu sliku. Kada god se činilo da će Moskovljani doći do veće prednosti, Barcelona se vraćala. Gosti su do kraja prvog poluvremena na krilima Navarra došli do od tri poena viška. Na odmor se otišlo sa rezultatom 38:35. 

 

U nastavku utakmice Barcelona je nastavila sa dobrom igrom, posebno u fazi obrane, pa su izabranici Xavija Pacuala nakon pet minuta igre došli do plus osam. Barsa je pojačala igru u obrani, pa su gosti u posljednjih deset minuta ušli sa prednošću 63:48. Katalonci su do kraja povećali svoju prednost i na kraju zasluženo slavili, rezultatom 81:60. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Juan Carlos Navarro sa 21 poenom, dok je Lorbek dodao 15. Kod domaćina Krstić je postigao 18, a Teodosić 12 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.