Barcelona razbila Fenerbahce, PAO do trijumfa u finišu

Top 16 faza Eurolige

Barcelona razbila Fenerbahce, PAO do trijumfa u finišu

Danas su na rasporedu bila tri susreta prvog kola Top 16 faze Eurolige. U ranije završenom duelu moskovski CSKA je savladao Anadolu Efes sa 90:71.

Ekipa Barcelone je dočekala Fenerbahce te je slavila sa 100:78

 

Već u prvoj četvrtini katalonska ekipa je napravila značajniju prednost (24:13), a u nastavku se prednost domaćina dodatno povećala. Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću domaćina od 19 poena (54:35). U trećem periodu igre ekipe su bile izjednačene sa po 25 poena, a u posljednjih 10 minuta susreta, Barcelona je uspjela susret privesti kraju te nije dopustila gostima da ozbiljnije zaprijete

 

Najefikasniji u redovima pobjendiček ekipe bili su Huertas i Navarro sa po 14 poena, a po 12 su dodali Lorbek, Mickeal i Tomić koji je dodao i 11 skokova. Kod Fenerbahcea Bogdanović je ubacio 19, Sato 15, a Batiste 13 poena.

 

Panathinaikos je u Atini dočekao Žalgiris, a u ovom uzbudljivom susretu usješniji je bio domaćin sa samo jednim košem razlike (67:66).

 

Na samom startu se činilo kako će ovo biti lagan susret za domaću ekipu koja je nakon prvih 10 minuta igre vodila sa 22:13. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 43:33 za Panathinaikos, a u nastavku susreta gosti iz Kaunasa su uspjeli da se vrate. Treća četvrtina je pripala Žalgirisu koji je bio bolji sa 11:16, a isto je bilo i posljednjih 10 minuta igre (13:17). Ipak, na kraju je pobjeda pripala domaćinu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najraspoloženiji večeras kod domaće ekipe bili su Kapono sa 16, Bramos sa 15 i Lasme sa 14 poena. Kod gostiju najefikasniji su bili Lavrinovič sa 13 i Darden sa 12 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.